Your Move

In samenwerking met Zadkine biedt Remind Learning het bewezen programma ‘slimmer en gemotiveerder leren’ aan studenten die doorstromen binnen Zadkine én hun klasgenoten. Op deze pagina lees je meer over ons aanbod en hoe je hier gebruik van kunt maken.

Logo van Zadkine Rotterdam

ONS PROGRAMMA

Ons doel

Wij hebben ervaren dat doorstromen naar een vervolgopleiding een flinke uitdaging met zich mee kan brengen, zeker als je niet geleerd hebt hoe je nou eigenlijk op een effectieve en efficiënte manier kunt leren. Daarom zijn we in 2009 gestart met het verzamelen van kennis en inhoud over verschillende thema’s die hiermee te maken hebben. Het resultaat is een zorgvuldig ontworpen programma, waarmee we studenten laten ervaren hoe ze beter kunnen worden in leren én hen helpen ontdekken wat hen motiveert.

Onze inhoud

In onze programma’s bieden we negen thema’s aan die allemaal gaan over ‘slimmer en gemotiveerder leren’. De thema’s zijn: hersenen, onthouden, plannen, wilskracht, concentreren, slim teksten leren, creativiteit, motivatie en samenwerken. Op basis van wensen en behoeften ontwerpen we een programma dat daarop aansluit. In de bijeenkomsten – die plaatsvinden gedurende de SLB-uren – nemen we studenten mee in de wondere wereld achter deze thema’s. We laten hen ervaren wat er mogelijk is, hoe dat voor hen kan werken en formuleren een concrete vervolgstap. Zo stimuleren we studenten om te gaan experimenteren met nieuwe manieren van leren, zodat ze ontdekken wat er bij hen past.

Programma binnen SLB

Het programma wordt aangeboden binnen de SLB-uren en is bedoeld voor klassen met studenten die al eerder een diploma hebben behaald en doorstuderen binnen Zadkine. Voordat we ons programma starten, stemmen we samen met jou af welke thema’s het beste aansluiten op de behoeften van jouw studenten. Ervaring leert dat een programma tussen de 6 en 9 bijeenkomsten bevat. Uiteraard ben je als SLB’er meer dan welkom om ook aan te sluiten bij het programma. Kortom: een mooie kans om externe expertise in huis te halen, studenten te ondersteunen én zelf meer te leren over ‘slimmer en gemotiveerder leren’.

Meedoen?

Het programma is onderdeel van Your Move nazorg en daarmee kosteloos voor de opleiding. Het programma kan worden ingezet wanneer in de klas minimaal 6 doorstromers zitten. Er kunnen ook doorstromers uit verschillende klassen bij elkaar worden gezet. Het programma kan starten tussen september-december 2023 en doorlopen tot uiterlijk juli 2024. Via deze link of onderstaand formulier kun je je direct aanmelden. Heb je nog vragen? Stuur dan een e-mail naar Ginger Sassen via yourmove@zadkine.nl.

Foto in training